Personvern og cookie-erklæring

Dette er en personvernerklæring som informerer deg om hvordan dinhelsebutikk.no behandler dine personopplysninger.

Dhbnordichelse AS, via daglig leder, har ansvaret for bedriftens håndtering av personopplysninger. Dette innebærer at behandlingsansvarlig skal sørge for at håndteringen skjer i tråd med aktuelt lovverk. Visse oppgaver kan håndteres av andre i firmaet, men dette innebærer ikke delegering av ansvaret.

Dine opplysninger og dine rettigheter

I denne personvern og cookie-erklæringen vil du få informasjon om lagring av personopplysninger gjennom kundeforhold med oss, og informasjon om behandling av personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Innholdsfortegnelse

1. Personopplysninger

1.1 Personopplysninger vanlig handel
1.2 Dine rettigheter
1.3 Arkivering av personopplysninger
1.4 Sikring av personopplysninger


2. Utlevering av varer

3. Betalingsløsninger

3.1 Kortbetalinger

4. Informasjonskapsler (Cookies)

4.1 Analyse
4.2 Markedsføring
4.3 Personopplysninger til tredjepart

5. Nyhetsbrev

6. Endringer i erklæringen

7. Kontaktinformasjon

1. Personopplysninger

1.1 Personopplysninger vanlig handel

For å gjøre en handel på dinhelsebutikk.no trenger vi navn, adresse, mobilnummer og e-post. Dette er essensiell informasjon for å fysisk kunne levere din ordre til riktig adresse, samt informere deg om ordrens status (inkludert sporing med posten) – og eventuelt om vi må kontakte deg vedrørende din bestilling.

Lovgivning vedrørende regnskapsføring og avgiftshåndtering, samt garanti og retur, pålegger oss ved norsk lov å oppbevare ordreinformasjon. Ordrehistorikken slettes etter 10 år. I tillegg lagres IP-adressen som ble benyttet ved handelen av sikkerhetsmessige årsaker.

Ved visse andre formål kan det trenges andre personopplysning. Dette kommer fram i detalj i denne personvernerklæringen.

1.2 Dine personlige rettigheter

Som kunde har du, med basis i gjeldende personvernlovgivning, rett til innsyn i dine personopplysninger som dinhelsebutikk.no har registrert. Disse opplysningene kan tilsendes deg uten vederlag, og vil da bli overført på en trygg måte. Hvis registrant innsender anmodning elektronisk, og med mindre om den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen tilsendes i elektronisk form. Til enhver tid kan du også be oss slette eller rette dine personopplysninger, dersom det ikke er slik at vi er lovlig pålagt å oppbevare disse. Du kan også trekke tilbake ditt samtykke som du har gitt oss. Dette finner du på “Se innstillinger for cookies” eller “Min side”. Hvis noe er uklart er det ellers bare å kontakte oss. Husk også at Du kan også klage til Datatilsynet hvis du mener at personopplysninger ikke behandles riktig.

1.3 Arkivering og oppbevaring av personopplysninger

Norsk regnskapslov pålegger oss å lagre data om transaksjoner i 5 år. For å best mulig ta vare på våre kunders rettigheter, med tanke på forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven, og salgsbetingelser, lagres kjøphistorikk i 10 år.

1.4 Sikring av personopplysninger

Dinhelsebutikk.no følger gjeldende lovgivning for å sikre at ingen uvedkommende får tilgang til dine personopplysninger. Databehandlingen vår følger også gjeldende lovlige krav om oppbevaring og sikkerhet. Vi har gode rutinger når det kommer til håndtering av forespørsler om innsyn, retting og sletting.

2. Utlevering av varer

Dinhelsebutikk har samarbeid med Posten for levering av ordre. Vi leverer kun essensielle personopplysninger som er helt nødvendige for at de skal kunne fysisk levere ordren din til deg. Transportør får tilgang til navn, adresse, telefonnummer og ønsket leveringssted. Etter 12 måneder slettes disse opplysningene. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3. Betalingsløsninger

Vi er godkjent samarbeidspartner med Klarna og Vipps. Under disse betalingsløsningen faller også kjøp med kort og faktura.

3.1 Kortbetalinger

Problemer med eventuelle kortbetalinger vil kunne løses via kundeservice hos gjeldende samarbeidspartner. Dersom du bruker kort som betalingsløsning vil opplysninger bli delt med vår betalingsleverandør. Disse brukes kun til å gjennomføre betalingen, og blir ikke lagret hos oss.

4. Informasjonskapsler (cookies)

Cookies, også kjent som informasjonskapsler, er små tekstfiler som blir lagret på din enhet når du besøker en nettside. Slike brukes normalt sett til å forbedre brukeropplevelsen og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget. Informasjonskapsler bidrar til essensiell funksjonalitet, personlige innstillinger, analyse og markedsføring.

Såkalte førstepart informasjonskapsler refererer til de som er helt nødvendige for at hjemmesiden skal fungere normalt. Tredjeparts informasjonskapsler brukes til å følge analyser og til detaljer for bruk i markedsføring. Vi samarbeider med en profesjonell informasjonskapsel-løsning som heter Cookiebot. Denne gir deg en tydelig oversikt angående samtlige informasjonskapsler som brukes på dinhelsebutikk.no når du, for første gang, besøker nettsiden vår. Her kan du selv gi samtykke til hvilke informasjonskapsler du godtar bruk av, og lese mer om hvilke cookies som innhentes.

4.1 Analyse

Dinhelsebutikk.no innhenter opplysninger om besøkende for analyse. Disse er anonyme og kan ikke spores tilbake til verken bruker eller person. Besøksanalyse gjennomføres for å få statistikk som brukes til å forbedre nettstedet. Dette inkluderer data om antall besøkende, besøkstid, hvilke sider som blir besøkt og hvor brukerne kommer fra. I tillegg samles det inn søkeord fra søkemotorer på hjemmesiden. Formålet er å forbedre søktreff og kundeopplevelsen.

4.2 Markedsføring

Data for markedsføring er basert på samtykke. Dette er informasjonskapsler som gjør slik at vår markedsføring blir relevant for deg, og kan føre til tilpasset innhold for en bedre oppleve. Våre samarbeidspartnere følger annonser for å analysere hvilke annonser som du har sett, og hvilke produkter som du har vist interesse for hos oss. Basert på disse opplysningene blir det vist relevante annonser. Du kan lese mer om “markedsføring”-informasjonskapsler under “detaljer” på Cookiebot.

4.3 Personopplysninger til tredjepart

Dinhelsebutikk.no vil ikke dele, selge, overføre eller utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Vi følger gjeldende lovgivning når det kommer til personopplysninger, og dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Som nevnt, vil samarbeidspartnere kunne få innsyn i essensielle opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester. Mer informasjon om tredjeparter vi benytter finner du under “Utlevering av varer”, “Arkivering av personopplysninger”, “Analyse” og “Markedsføring” i denne erklæringen.

5. Nyhetsbrev

Vi tilbyr nyhetsbrev på e-post. Disse kan inneholde tilpasset innhold. Det er frivillig å motta disse nyhetsbrevene, og du må eksplisitt gi ditt samtykke i forbindelse med kampanje eller registrering. Alle dine samtykker kan administreres og endres, også du kan også avslutte nyhetsbrevene ved å klikke på linken nederst i nyhetsbrevet.

Dersom din handel av noen anledning blir avbrutt, sender vi deg en e-post der vi informerer om at vi spart på handlevognen din. Dette gjør vi som en ekstra kundeservice for å gjøre kjøpsopplevelsen hos oss så smidig og enkel som mulig. Vi sender også ut bestillings- og sendingsdokumenter, spørreundersøkelser og oppfølgnings e-post relatert til gjennomførte kjøp hos oss.

6. Endringer i personvernerklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier, før endringene trer i kraft.

Sist revidert: 15.01.2024 (samt løpende revidering via Cookiebot)

7. Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personsvern og cookie-opplysninger kan du kontakte dinhelsebutikk.no på e-post: post@dinhelsebutikk.no

Ønsker du at dinhelsebutikk.no sletter dine opplysninger, eller ønsker du å få utlevert dine personopplysninger lagret av dinhelsebutikk.no, så ta kontakt med oss på e-post: post@dinhelsebutikk.no

Postadresse:

Dhbnordichelse AS

Vassdal 145, 8170 Engavågen